Ζητήστε
Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση των διακοπών σας στην Ελλάδα!Περισσότερα

Περιγραφή

 

 

 

 

 

Στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας βρίσκεται ο νομός Αττικής, γνωστός σε πολλούς εξαιτίας της πρωτεύουσάς του, την πάντα ενδιαφέρουσα Αθήνα. Αυτό το μέρος συγκεντρώνει κομμάτια από όλη την ιστορία της Ελλάδας, αφού παρέμεινε το κέντρο του πολιτισμού για πολλούς αιώνες.

Η Αθήνα είναι εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, έχοντας θέσει τα θεμέλια για τις περασμένες δύο χιλιετίες ευρωπαϊκής ανάπτυξης και πολιτισμού. Κρατάει απολαβές πολλών εποχών που δημιούργησαν την εικόνα του σημερινού σύγχρονου κόσμου που βλέπουμε σήμερα, εισχωρώντας στους δρόμους και τα σπίτια και αναμειγνυόμενες με τις ηχώ του παρελθόντος.

Μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς, στην Αθήνα είναι ο Παρθενώνας πάνω στο βράχο της Ακρόπολης, ο λόφος του Λυκαβηττού, τα διάφορα μουσεία, ο Εθνικός Κήπος, η περιοχή της Πλάκας με την παραδοσιακή αγορά στο Μοναστηράκι, το Παναθηναϊκό Στάδιο και πολλές άλλες ενδιαφέροντες τοποθεσίες, σκορπισμένες στα γύρω προάστια ή κρυμμένες στους γεμάτους δρόμους της Αθήνας.  

Ο νομός Αττικής έχει πολλά ακόμα ενδιαφέροντα μέρη που ανήκουν σε πολύ σημαντικά μέρη της ελληνικής ιστορίας και ιδιαίτερα στα αρχαία χρόνια. Μια περιήγηση στο νομό θα σας φέρει πιο κοντά σε ιστορικά μέρη, όπως το Μαραθώνα, όπου έγινε η φημισμένη μάχη. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο. Ενα άλλο εξίσου σημαντικό μέρος είναι το Σούνιο όπου μπορείτε να θαυμάσετε το Ναό του Ποσειδώνα (5ος αιώνας π.Χ.) και να θυμηθείτε την τραγική ιστορία της επιστροφής του Θησέα και τους ναούς της Δήμητρας και της Αρτέμιδος στην Ελευσίνα και τη Βραυρώνα.

Σε μια επίσκεψη στην Αττική μπορείτε να θαυμάσετε τη φύση των πράσινων βουνών του Υμηττού, της Πεντέλης και της Πάρνηθας και το υπέροχο θέαμα του σπηλαίου «Κουτούκι» στην Παιανία. Στο νομό της Αττικής θα βρείτε, επίσης, τον Πειραιά, το πιο σημαντικό λιμάνι της Ελλάδας. Ο Πειραιάς είναι εδώ και πολλά χρόνια το κέντρο πολλών βιομηχανικών και ναυπηγικών εταιριών του ελληνικού εμπορίου. Εχει κρατήσει επίσης το χρώμα και το «άρωμά» του στο προάστιο Καστέλλα, στο Δημοτικό Θέατρο και στον Τινάνειο Κήπο.

Ενώ περιτριγυρίζετε στην Αττική θα θυμάστε συνεχώς τους αρχαίους πολιτισμούς, αφού τα απομεινάρια τους αλλά και οι επιρροές τους είναι ορατές όπου και αν κοιτάξετε. Αυτός ο νομός προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή στάση στους αρχαιολογικούς χώρους. Οι μεγάλες πόλεις μπορούν και αυτές να χαρίσουν εκπληκτικές εμπειρίες σε όσους θα μείνουν αρκετά για να τις αποκτήσουν.


Ταξιδιωτικές εντυπώσεις

Γράψτε τις πρώτες ταξιδιωτικές εντυπώσεις
Γράψτε τις πρώτες ταξιδιωτικές εντυπώσεις